Stadsvandringar

Under pandemin utvecklade jag konceptet med Stadsvandringar. De blev väldigt populära och har därför kommit för att stanna. Själv älskar jag att förmedla kunskap och göra informationen lättillgänglig. Med ”stad” menar jag dels själva Stockholms city, Gamla Stan, Riddarholmen osv men även Hagaparken som blivit en av mina mest bokade vandringar.

Varsågod, en lista på mina aktuella stadsvandringar. Klicka på vandringen som intresserar dig, så öppnas en ny sida med närmare beskrivning. Under listan här nedan hittar du lite mer praktisk information och vilka möjligheter som finns i samband med en stadsvandring.

GAMLA STAN – Norra & Södra Stadsholmen
RIDDARHOLMEN
GUSTAV ADOLFS TORG med Strömparterren
STADSHUSTRÄDGÅRDEN – Ragnars Skapelse
HAGAPARKEN – Norra & Södra Haga
I JENNY LINDS FOTSPÅR

Numera bokas mina stadsvandringar av grupper, föreningar, företag, familjer eller par, till ett fast pris. Priset sätter vi gemensamt vid varje enskild bokning. Ni bestämmer då även passande dag och tidpunkt för start av turen. Naturligtvis går det att få dessa vandringar även på engelska och tyska.

För tillfället erbjuder jag inga öppna turer för enskilda att boka.
Men det är möjligt att det kommer tillbaka.

Flera grupper väljer att boka in en gemensam lunch efter vandringen – där jag ibland även underhåller på dagens tema. Jag har flera fina samarbeten med restauranger i stan och kan hjälpa till med bokningen.

För de grupper som bor utanför stan kan jag ordna med busstransport. Det kan då bli en fin dagstur med buss, ev förmiddagsfika, guidad vandring, lunch & konsert.

Många grupper har behållit det enkla ursprungliga konceptet med egen fikatermos efter turen, då jag även bjuder på lite underhållning utomhus vilket blir en trevlig avslutning på vandringen. Jag väljer då en fin plats med möjligheter till sittplatser där vi kan sitta tillsammans relativt ostörda.

Vandringarna ligger som regel på 1,5 timme upp till drygt 2 timmar. Man behöver kunna gå obehindrat i långsam takt, vi stannar ofta för att lyssna till intressant historik. Klä dig efter väderlek och gärna sköna promenadskor.

OBS vid regnprognos stämmer vi av alternativt datum eller anpassar turen därefter.