Resor

MUSIKRESOR
LANDSKAPSRESOR
HÖGTIDSRESOR

Varje år engageras jag som musikkunnig guide vid Opera- och Musikresor. Dessa går till operahus och festivaler i Skandinavien samt övriga Europa. Jag har ett nära samarbete med ReseSkaparna Event & Resor sedan 2001, men anlitas även av andra arrangörer. Vissa resor producerar jag själv för dessa arrangörer, men kan också vara medproducent.

Mina gäster får en omsorgsfull genomgång av tonsättare & verk samtidigt som jag guidar färdväg, resmål och övriga sevärdheter.

Jag har guidat de flesta landskap i Sverige och bjuder ofta på daglig underhållning och/eller en konsert. Nedan listar jag mina aktuella musikresor

Dagsutflykter producerar jag sedan flera år som självständig arrangör. Dessa hittar du i menyn under Dagsturer

OPERA- & MUSIKRESOR

Savonlinna Operafestival

Resan till Savonlinna har blivit en mycket populär operaresa sedan premiären 2017. Känner mig mycket stolt över denna produktion som jag producerat för ReseSkaparna och som alltid går med fulla grupper. Denna operafestival håller mycket hög kvalitet och levererar alltid opera av världsklass! Opera, Konst, Guidade visningar, Båtfärd m m under 5 dgr.
Jag håller föredrag om akuellt verk och tonsättare samt guidar & underhåller.
Bokas hos ReseSkaparna Event & Resor 08-94 40 40, info@reseskaparna.se

Nästa resa till Savonlinna – 6-10 juli 2023 då vi ser Mozarts opera Trollflöjten.
Obs denna avgång är fullbokad, du kan sätta upp dig på väntelista.
Här kan du läsa mer om programmet, dag för dag, samt se pris:

OMDÖMEN:
”Hej Linnea! Tack så väldigt mycket för resan till Savonlinna. Din förberedelse med genomgång av Turandot var väldigt viktigt för mig och Gudrun, vi är ju inga vana operamänniskor. Du gjorde resan minnesvärd för oss, jag berömmer dig igen för allt du gjorde för att resan blev så bra. Varma hälsningar Åke o Gudrun”

”Hej Linnea! Stort tack för de fina och innehållsrika dagarna i Finland. De var så fyllda med vacker natur, vacker musik och besök på intressanta platser. De kommer vi att bevara i tacksamt minne, inte minst med tanke på din guidning som var så genomtänkt och väl förberedd… Vänliga hälsningar Kerstin & Per”

.. ”Stort tack för en mycket givande och trevlig resa med dig som ledare. Du är en fantastisk guide/reseledare, mycket väl för beredd, stora kunskaper med gediget förarbete, härleder och anknyter till andra händelser. Har kopior/kartor med dig för att vi ska få bästa möjliga behållning av resan. Dessutom ditt positiva, glada sätt skapar en trevlig stämning i resegruppen som verkligen uppskattas. Att du även underhåller oss på ett fantastiskt sätt med sång och musik vid alla möjliga tillfällen skapar en trevlig stämning i gruppen. Vilken tur ReseSkaparna och vi har att Du finns för oss…..”
Eva Andersson SPF Huddinge

Läckö Slottsopera

En fin 2-dagars resa med buss i ReseSkaparnas regi. Under färden håller jag en inspirerande föreläsning om aktuellt operaverk så att alla känner sig väl förberedda inför kväl­lens föreställning. Vi bor i Lidköping och får en guidad visning av Läckö Slott innan det är dags för årets stora operafest. Dag 2 får vi även en guidad visning av Rörstrands Museum, – en av Europas äldsta porslinsfabriker. Innan hemfärd får vi en liten sightseeingtur i Lidköping med Linnéa.

Nästa resa till Läckö – 15-16 juli 2023 då vi ser Verdis opera Macbeth.
Obs fåtal platser kvar!
Här kan du läsa mer om programmet, dag för dag, samt se pris:

Konst & Opera i Oslo

Detta är en personlig favorit bland ReseSkaparnas operaresor! Den har gått under flera år och just i år 2023 har ReseSkaparna flera avgångar som är bokade av olika föreningar. Vissa avgångar är med tåg och vissa med buss.  Gemensamt för alla Oslo-resor är en spännande visning av Oslos fantastiska operahus – en enastående arkitektonisk skapelse! Därtill besök på det nya Munchmuseet, en stadsrundtur med lokalguide med besök i den berömda Vigelandsparken bland mycket annat. Du som är reseombud och intresserad av denna resa, tag kontakt med ReseSkaparna. Du som är enskild resenär kan titta in på ReseSkaparnas hemsida. De har ett par öppna avgångar 2023 som leds av mina kollegor. Dock utan operaföreställning.

LANDSKAPSRESOR        

  • Dalarna
  • Småland & Öland
  • Uppland

Dalarna med Anders Hanser
Sedan flera år leder jag kulturresor i Siljansbygden tillsammans med
den legendariske fotografen Anders Hanser som har sina rötter i just Dalarna.
Detta är en helt unik resa med fem mycket innehållsrika dagar. Vi bor på Klockargården i Tällberg som har en fin kultursalong med filmduk. Anders visar sina filmer dagligen morgon och kväll, totalt 14 stycken. Man ser så många man önskar. Vi gör dagliga utflykter till kulturgårdarna där vi har guidade visningar. Vi möter Anders Zorn, Karin & Carl Larsson, Hugo Alfvén, E A Karlfeldt, Dan Andersson, Kalle Moraeus m.fl. Själv guidar jag från bussen och bjuder på daglig underhållning samt en avslutande konsert i Sundborn kyrka.
Nästa avgång: 28 augusti – 1 sept 2023
Arrangör är ReseSkaparna. Resan är ett samarbete med SvD Accent

OMDÖMEN:
”Vi vill tacka dig för en oförglömlig Dalaresa.
Din sång och ditt fiolspel förgyllde upplevelsen.
Vårliga hälsningar, Marika och Staffan”

”Kära Linnéa! Vill bara än en gång tacka dig för en fantastisk resa!
Så innehållsrikt, så roligt med ditt glittrande humör och fin musik!
Har berömt dig i frågeformuläret, anonymt.” Inger E

Linnea! Jag satt i bussen på hemresan och funderade över vilka egenskaper en fulländad reseguide helst ska ha – och kom fram till följande lista: Professionell, kunnig, allround, tydlig, välorganiserad, flexibel, positiv, empatisk, karismatisk, rolig, spontan, – har man tur även musikalisk och vacker!!! Allt detta har du – och mycket mer! Stort varmt tack för en alldeles underbar Dala-vecka!” Vivian och Per

”Hej Linnéa, Jag förstår att du kommer att få massor av mail om hur oförglömligt det har varit och att Dalarna har fått en speciell plats i våra hjärtan. Jag ställer mig gärna och samtycker i den kön. Din fina skönsång, fiolspel och härliga spontanitet kommer jag aldrig att glömma.” K Rådström

Siljan Runt
Dalhalla

Grupper kan alltid låta skräddarsy en resa med mig till Dalarna. Detta landskap har otroligt mycket att erbjuda när det gäller kultur, musik & folkliga traditioner. Jag har guidat Dalarna under 20 års tid. Zorngården i Mora, Carl Larsson i Sundborn, Jobs Handtryck Västanvik, Käck & Hedby Smide Leksand, Alféngården Tibble, Vikmanshyttans Stentryckeri, Nusnäs, Garpenbergs Herrgård, Haganäs herrgård, Falu Koppargruva, Dalhalla, Våmhus osv – Dalarna har allt och mer därtill!! Dessutom bjuder på daglig underhållning med sång & fiol. Kontakta mig eller ReseSkaparna, Tel 08-94 40 40, för förslag.

OMDÖMEN:
”Hej Linnea! Varmt tack för att du gjorde resan till Mora så upplevelserik och genomtrevlig. Underbart att lyssna till alla vackra visor du sjöng för oss, detta i kombination med det undersköna landskapet var himmelskt…” Allt gott, Carin O

HÖGTIDSRESOR

Jag har under flera år varit guide och artist vid flera högtidsresor, som t ex över midsommar och nyår. En del av dessa har jag varit med om att producera för ReseSkaparna. Det har varit väldigt roliga resor då jag engagerar mig lite extra för att skapar trivsam stämning och fin gemenskap. De innehåller ofta en festlig konsert i en kyrka, herrgård gärna tillsammans med mina musikerkollegor. Nu tar jag en paus från midsommar – och nyårsresor. Istället har jag i år 2023 tagit fram en Nationaldagresa i samarbete med ReseSkaparna.

Nationaldagsresa

Väldigt passande då Sverige i år 2023 firar 500 år! En unik, innehållsrik 2-dagarsresa som jag ser mycket fram emot. Jag kommer bjuda på en nationaldagskonsert i Bergs kyrka i Västmanland, samt även bidra till underhållningen på Dybecksgården i Odensvi. Vi besöker flera vackra, anrika Mälarslott, men förstås även Strängnäs där Gustav Vasa valdes till kung 6 juni 1523!
Här kan du läsa mer om nationaldagsresan samt se pris.

Orphei Drängar – Uppsala

Jag guidar ju gärna Uppsala och jag pratar gärna musik. Så när min samarbetspartner Mikael Ineman på Viatour frågar om jag vill guida dagen upp till Orphei Drängars vårkonsert så är ju svaret givet.
Denna dagstur har gått flera år nu med fulla bussar. På vägen till Uppsala berättar jag om Orphei Drängars historia, om musiken vi ska höra idag samt lite annan historik som har med Uppsala och Uppland att göra. I Uppsala guidar jag en stadsrundtur, på Odinsborg äter vi lunch där jag också bjuder på lite extra underhållning på sång/fiol, därefter beger vi oss till dagens höjdpunkt: OD Vårkonsert!
På Uppsala Konsert & Kongress eller i Universitetsaulan.
Nästa avgång är 23 april 2023. Den är fullbokad, för återbudsplatser tag kontakt med Viatour.

OMDÖMEN:
”Tusen tack för gårdagens fantastiska Uppsalaresa! Jag har i dag fått påringningar från deltagare som bett mig framföra sin uppskattning! Du är en frisk fläkt och du gav oss såväl musikalisk som teatralisk underhållning och upplevelse! Jag har mailat … och berättat hur mycket vi uppskattade hela resan och speciellt ditt engagemang!”Stort tack R-M Ekberg