Speaker

Jag blev väldigt glad när jag fick förfrågan från Anders Hanser, att vara live speaker och artist i hans dokumentär om Christina Nilsson – vår stora operastjärna på 1800-talet (efter Jenny Lind). Hon var en fattig torparunge från Småland som slutade som världsstjärna. Det stora minnesåret var 2021, eftersom Christina Nilsson gick bort 1921.

Under pandemin 2020 reste vi ner till Småland och spelade in på plats, resten spelades in i Stockholm. Jag fick låna tidstrogna kläder från Skansen. Fick förtroendet att anpassa manuset så det kändes bra för mig.

Det var verkligen roligt att upptäcka ytterligare en sida i mitt kreativa skapande, som föll så väl ut!

Filmen har rönt stor uppskattning och bl a visats på Palladium Biograf i Växjö, Röda kvarn i Orsa, biografen Grand Stockholm m fl platser.

Detta är något jag gärna gör igen!

Klicka här för ett smakprov ur filmen.
Läs gärna mer om Anders Hansers fantastiska kulturella gärning!

”Idag fick jag uppleva Linnéa på vita duken på biograf Zita i filmen Stina på backen om ”Christina Nilsson”. Filmare och producent är Anders Hanser. Linnéa hade en stor del av berättandet och med sin fiol och sång fick hon historien ännu mer levande eftersom även legenden Christina Nilsson spelade fiol. Linnéa band ihop denna faschinerande historia på ett fantastiskt fint sätt! Så tydligt, informativt, med inlevelse, musikaliskt och inte minst på ett charmigt sätt. Tack! ” Rita Saxmark

Varsågod en liten genväg, här kan du klicka dig vidare till de andra artistbilderna:

MUSIKPROGRAM
MUSIKTEATER
EVENTS
FÖRRÄTTNINGAR
FÖREDRAG