Samarbeten

ReseSkaparna Event & Resor

I mitten min egna produktion: Savonlinna Operafestival, övriga: resemässa & reseshow


Jag har samarbetat med ReseSkaparna sedan drygt 20 år. Samarbetet utgör en fantastisk möjlighet att kombinera mitt artisteri med min verksamhet som guide. Mina framträdanden som sångerska & violinist på resorna är uppskattade och efterfrågade inslag. Jag har även producerat resor för ReseSkaparna och anlitas som rådgivare i resor där konserter och operabesök är planerade. Vi är många artister som under åren skapat shower tillsammans för ReseSkaparnas kunder och uppträtt vid ett flertal events och mässor. För ReseSkaparna (tidigare KulTur resor) har jag guidat de flesta landskap i Sverige, men idag fokuserar jag mest på opera- och musikresor. ReseSkaparna ingår numera i Tour Operators WE Travel Group AB där jag även haft samarbeten med andra researrangörer.

Mikael Ineman, Viatour AB


Mikael Ineman på Viatour AB och jag har ett mycket fint samarbete sedan många år. Han är numera även min egen bussleverantör för mina egna dagsutflykter – så proffsig, pålitlig och uppskattad av alla kunder.

Viatour samarbetar med ReseSkaparna sedan många år vilket gör att vi även jobbar ihop på de bussresor jag gör för dem.

Anders Hanser

Anders är en prisbelönt fotograf, därtill filmare och bildspelsproducent .Anders bildspel har visats i svensk television, och visas numera på biografer landet runt. Men bokas även för visningar i utlandet. Hans bilder har blivit frimärken. Anders har tilldelats medalj av kungen och fått Landstingets Dalarnas Kulturpris, Sjösalapriset av Evert Taubestiftelsen, belönad av Bild & Ord Akademien. Men Anders blev från början känd som popgruppen ABBAs egen hovfotograf. Vill man få en bild av Sveriges storslagna natur från norr till söder, lära känna stora svenska kulturpersonligheter inom konst & musik ska man titta på Anders Hansers bildspel.

Anders och jag lärde känna varandra för ca 15 år sedan. Inför Karlfeldtsjubileet 2014 började vårt professionella samarbete då jag fick lov att redigera hans bildspel om Karlfeldt. Gemensamt skapade vi föreställningen ”Längtan heter min arvedel” i samarbete med accordeonist Åsa Arvidsson. Det blev en stor succé och över 800 personer såg föreställningen. Den lever vidare sedan dess med andra musiker och utan bildspel.

Sedan 2017 samarbetar Anders och jag årligen med gemensamma resor till Dalarna, där Orsa är hans hembygd. Under resan njuter gästerna av Anders bildspel och min musikunderhållning, guidningen delar vi på. Vi bor i Tällberg och gör dagliga utflykter till olika besöksmål. Resan arrangeras numera av ReseSkaparna”. Inför 2024 planerar vi liknande resor till både Uppland och Småland.

Inför Christina Nilsson-jubileet engagerade Anders mig som live speaker/artist i hans dokumentär om den stora operastjärnan på 1800-talet. Lite stolt är jag också över att synas i hans nya biografi Hanser han ser”.

Jerry Adbo

I flera år har jag nu samarbetat med den otroligt mångbegåvade accordeonisten Jerry Adbo! Därtill körledare och tonsättare. Vilken ynnest att få göra musik tillsammans med någon som är så driven på sitt instrument i så många olika genrer. Som därtill gillar att prata och agera på scenen, som tar egna initiativ, som kan improvisera och arrangera musik. Därtill skriver Jerry helt fantastiska dikter, som han delar med sig av när det passar, till publikens stora glädje Jag har involverat Jerry i många av mina musikprogram och föreställningar. Föreställningen ”Längtan heter min arvedel” fick en nytändning med Jerry på scen som indirekt ikläder sig E A Karlfeldts roll. Roligt och inspirerande samarbete! Hade svårt att välja bild…

Erik Wadman

Erik Wadman – en av Stockholms organist-ikoner! Körledare & tonsättare. Han har varit ett begrepp för mig sedan studieåren. Inte vågade man då ta kontakt med honom, blyg och osäker som man var då.. För ett par år sedan stötte vi på varandra av en ren slump. Vi upptäckte hur roligt vi hade tillsammans och började samarbeta. Erik är ju inte bara en av våra främsta organister utan även en härlig pianist!

Vi har redan gjort ett flertal konserter ihop. Under pandemin 2021 gjorde vi en konsertserie i Eds församling/Sollentuna med olika gästartister. Vi har även musicerat vid en egen adventskonsert i Mariefreds kyrka, en nyårskonsert i Täby kyrka, konsert i Sundbybergs kyrka och i år 2023 väntar en adventskonert i Ösmo kyrka, bland mycket annat. Under pandemin valde jag en av Eriks fina kompositioner till en digital lunchkonsert i Huddinge kyrka där hans kollega Elisabet Brander spelade piano. Lyssna här:Christer Odlander

Christer och jag musicerade redan under studieåren vid en sommarkonsert i Ingarö kyrka. Han vikarierade då som kyrkomusiker. Sedan gick det väldigt många år till vi stötte på varandra precis innan pandemin bröt ut. Och det visade sig att Christer utvecklats till en helt fantastisk pianist! Så otroligt mångsidig, från det klassiska till jazz, musikal och folkmusik. Tänk att träffa på någon som älskar samma typ av folkmusik som jag gör. Christer rör sig fritt mellan tonarterna, improviserar. Så spelar han även dragspel jättebra! Vi startade vårt samarbete med att repetera digitalt. Vi har sedan starten övat in flera olika konsertprogram och gjort väldigt många konserter.

Men jag skrev också  in honom som min motspelare i min nya föreställning ”Gud skapade, Linné ordnade”, om Carl von Linné – där han spelar både piano & dragspel, men även agerar på scen och har många repliker. Så bra!! Föreställningen har vi spelat på två olika stadsteatrar! Men hur många andra konsertprogram har vi inte gjort under dessa få år i så många olika sammanhang! Christer har ingen hemsida, men väl en YouTube-kanal – ”Seasurf49”. Svårt att välja bilder, det blev ett litet collage. OBS att Christer i första hand är pianist, dragspelet är hans extra instrument.

Pia-Marie Nilsson

Pia-Marie är en helt fantastisk sopran med en lång karriär vid många stora operahus och konsertscener i Europa. Därtill ett flertal skivinspelningar. Hon har sitt hem i Rom/Italien och är fortfarande fullt verksam som sångerska men nu även som en framstående sång-coach. Pia-Marie och jag är vänner sedan studieåren, då vi också gjorde en hel del konserter ihop. Nu har vi börjat samarbeta igen på flera olika sätt vilket är otroligt roligt och inspirerande!

Sedan fyra år tar jag sånglektioner för Pia-Marie. Detta tack vare alla digitala hjälpmedel vi har numera, men även ”live” i Rom och när hon kommer på besök till Sverige. Så tacksam för Pia-Maries otroligt kunniga coachning och lyhörda öron! Hoppas vi kan organisera någon master class här i Stockholm där fler kan upptäcka hennes stora sångtekniska kunnande.

Fr v som unga sångstuderanden! nr 2 vid gästspel i Rom med min Linnéföreställning där Pia medverkade,
nr 3 med affisch från Konserthuset 90-talet, då vi båda var solister vid konsert i Grünewaldsalen,
nr 4 på väg till konsert i Väddö kyrka

Pia-Marie och jag har återigen börjat göra konserter tillsammans, så roligt!. Sommaren 2022 gav vi konserter på Österbybruks Herrgård, Spånga Prästgård, i Öregrunds kyrka, Väddö kyrka och i Huddinge kyrka, tillsammans med musikerna Christer Odlander, Elisabet Brander och Anders Jalkeus. Denna sommar 2023 väntar en konsert i Tyresö kyrka.

Pia-Marie är numera Ordförande för SWEA i Rom och har engagerat mig vid ett par tillfällen som gästartist, vilket är en stor glädje! Nästa tillfälle blir vid SWEAs 30-årsjubileum som äger rum på den svenska ambassaden i Rom i september 2023. Jag kommer framträda med Bellman och Taube.

The Diamonds – Rita Saxmark & Jan-Erik Sandvik

År 2004 lärde jag känna sopranen Rita Saxmark och det blev ett helt fantastiskt möte som skulle komma att förändra mitt liv som artist. Vi bildade, tillsammans med pianisten Jan-Erik Sandvik, OperaCabaré-gruppen The Diamonds. Från att huvudsakligen ha framträtt med klassisk musik utvidgades nu min repertoar till att omfatta även musikal, evergreens och jazz. Folkmusik och visor var jag redan inne på. Jag hade ganska nyligen även plockat upp mitt fiolspel. Rita har ju en bakgrund som storbandssångerska och gick därifrån till klassisk sång. Jag gick den andra vägen så möttes vi på mitten kan man säga med allt vårt gemensamma artisteri.

Vi upptäckte att vi båda älskar kommunikationen med publiken och lade lika stor vikt vid mellansnacken som själva musiknumren. Vårt signum blev ”lustfyllda framträdanden av hög klass där vackra solosånger och smäktande duetter varvas med stand-up nummer, roliga upptåg samt tänkvärda och dagsaktuella ämnen.” Vi bjuder på föreställningar med mycket värme, humor, sensualism och dramatik. Vår stora musikaliska bredd har gjort våra föreställningar mycket omväxlande och uppskattade.

Under åren har vi producerat en mängd egna föreställningar som vi gjort på teatrar över hela Sverige. Vi har anlitats av t ex företag, organisationer och föreningar vid fester & jubileer. Vi har uppträtt i kyrkor & församlingar och vid privata födelsedagsfester.
Många var det som följde våra årliga julcabaréer och som fortfarande frågar efter dem. Eftersom Rita också samarbetar med ReseSkaparna har vi för dem skapat många shower under åren. Vi har haft en del gästartister och samarbetat med flera olika musiker, bl a pianisten Carina E Nilsson.

Före pandemin presenterade vi underhållning på Waxholms hotell på olika teman – opera, musikal, osv.

Ovan i mitten med vår pianist Jan-Erik Sandvik, t h med pianist Karin Westerberg

Rita och jag samarbetar fortfarande och tar emot beställningar på uppdrag. Nästa år 2024 planerar vi några jubileumsföreställningar – The Diamonds 20 år! – håll utkik! Vår hemsida finns tyvärr inte längre, vi har en FB-sida som heter ”Nya Diamonds” men den är inte uppdaterad. Vi kommer lägga ut kommande evenemang i våra egna sociala medier.

”Vi tackar för all glädje som Ni gav oss uppe på Orrskogen! Vilka röster, vilken utstrålning, vilken stämning hela kvällen. Ett härligt höstinslag en novemberkväll plus en fantastisk pianist. Inte ett öga torrt, kårar efter ryggen och ståpäls på armarna. Ett stort tack”! Arrangör: Kurt Jonsson/Malungs Konstgrafiska Förening

Jan-Erik Sandvik

Jan-Erik är en unik pianist som rör sig mellan olika genrer på ett genialt sätt. Lika hemma inom den klassiska repertoaren som inom jazz, musikal och evergreen. Vi har ett långt samarbete sedan väldigt många år, inte minst genom samarbetet i ”The Diamonds”. För vår grupp har han skrivit många fantasifulla arrangemang. Jan-Erik är en av vårt lands mest anlitade frilansartister och anlitas ständigt av en mängd artister och teatrar. Jag är så tacksam över att få lov att samarbeta med Jan-Erik även vid mina egna solokonserter. Inspirerande och generös som få!

Jan Ternhag

Jan är mitt fantastiska stöd i arbetet med min hemsida!
Tack för ditt tålamod och generösa hjälp!

FSAG

Föreningen Stockholms Auktoriserade Guider.
Här är jag medlem och har även en egen sida.

Och många fler…

Elisabet Brander, Åsa Arvidsson, Tuulikki Bartosik, Rolf  Bergström, Carina E Nilsson, Lotta Hasselquist-Nilsson, Mathias Kjellgren, MinnesotaSwede, Barks Buss, Klockarebolaget…