MUSIKPROGRAM

Här presenteras ett urval av mina konsertprogram och föreställningar. Programmen bokas av kyrkor, församlingar, föreningar, arrangörer etc. Konserterna går utmärkt att kombinera med en resa. Hör av dig för prisuppgift & förslag. Här nedan kan du ladda hem blad med presentation av några mina musikprogram.

 

Salta Böner Doft av Hav

Sång, fiol & accordeon

Passar perfekt på er skärgårdsresa!

"Salta Böner & En Doft av Hav" är ett färgstarkt program som skapades tillsammans med accordeonist Åsa Arvidsson år 2012. Det var ett samarbete med en konstnär som specialiserat sig på motiv från hav & skärgård samt även ikoner! De första konserterna gavs som en helhet med konstutställning & lunch på galleriet, vilket blev väldigt uppskattat!

”Ni förmedlar verkligen sång och musik direkt ur hjärtat och det går rakt in! Tavlorna talade ett spännande språk och ni lyckades också förmedla deras budskap. Fint!” Ulla Öberg

Konsertprogrammet ”Salta Böner..” har levt vidare och vi ger detta varje år i såväl profana som sakrala sammanhang.

Ett liknande program på tema hav & skärgård presenterades med accordeonist Tuulikki Bartosik på Skärgårdsmässan 2014 med titeln Söta Snäckor & Salta Stänk.

”En minnesvärd konsert av högsta klass!” Anders Åkerman, VD Kompetensgruppen

Vasahallen/Skärgårdsmässan 2014

Längtan heter min arvedel

Ladda ner blad här på "Längtan heter min arvedel"

Sång, fiol, accordeon & stämsång

Passar församlingar, bibliotek m fl 

Gripande föreställning om vår nationalskald Erik Axel Karlfeldt, som jag producerade till Karlfeldts jubileumsår 2014 i samarbete med fotograf Anders Hanser och accordeonist Åsa Arvidsson. Under 2014 gav vi föreställningen ett 20-tal gånger för fullsatta salonger inkl gästspel. Två akter med bildspel, levande musik och dramatisk gestaltning.

Superlativen löd: ”Enastående! Det var magiskt… Helt genialt grepp.. Det bästa som gjorts om Karlfeldt!”

Föreställningen går numera att boka även utan bildspel och är ca 50 min långt. Dramatik & humor, gripande gestaltning i kombination med intressant historik. Fokus ligger på hustrun Gerda. Vi får höra några av Karlfeldts mest älskade tonsatta dikter men också mycket annat.

Jag blir fortfarande alldeles varm inombords. Du är så otrolig med din vackra sång, suveräna fiolspel och strålande inlevelse i din gestaltning.” Karin Reistad

Linnéa Sallay & Åsa Arvidsson, "Längtan heter min arvedel"

Anders Hansers biograf år 2014

Stockholm i Dur och Moll

Sång, fiol & accordeon

En konsert/föreställning med historiska förtecken! Omvälvande händelser varvas med anekdoter. Livsöden som berör. Artisterna gjuter liv i vår spännande historia. Med musik ur olika genrer, från när och fjärran, ackompanjeras intressant historik & kultur med anknytning till Stockholm och Sverige i stort.

Stockholm i Dur & Moll – för sakrala sammanhang – ladda ner blad!
Stockholm i Dur & Moll – som föreställning – ladda ner blad!

"Sverige i Dur & Moll"- ladda ner blad!  när den beställs av arrangörer utanför Stockholm

Sprudlande Tongångar

à capella-sång & fiol

Ett program som passar utmärkt i intima sammanhang. Jag bjuder på vacker à capella-sång och lustfyllt fiolspel. En härlig blandning folkmusik, visor, Evert Taube, romanser, operett & evergreens. Musikgissning & allsång.

”Varmt tack för Din fullständigt bedårande föreställning på Tala & Lyssna. Jag och alla med mig var verkligen fångande av Din personlighet och njöt av Dina konster.” Syrénparken, Bo Snellman 18 mars 2016

"..Varmt TACK för Ditt program hos oss!!! Du är så Glad, Spontan och  Härlig.." Pia Johansson, diakon i Enskede-Årsta Församling

Tuff brud i lyxförpackning

Sång, fiol & piano

Ett mycket varierat program med musik från all världens hörn. Här kommer fjäderboan på plats till glittrande opera- och operettpärlor. Fartfyllda sceniska revynummer med klädbyten, men även romanser, folkmusik, visor av Evert Taube, musikal & innerliga jazzfavoriter. Vid pianot hör ni en av mina briljanta pianister: Jan-Erik Sandvik, Carina E Nilsson eller Lotta Hasselquist Nilsson.

”Lovorden över ditt och Carinas framträdande fortsätter att hagla. ’Det bästa vi någonsin haft’ hörs från så många…du är en helt underbar person med en fantastisk utstrålning och begåvad med så många förmågor.” SPF Vendelsö-Brandbergen, Kristina Löttiger, 10 nov 2015

Himla Skön Musik

Sång, fiol, piano & ev orgel

Ett vackert och glädjefyllt program för sakrala sammanhang

Linnéa Sallay & Mathias Kjellgren, "Himla Skön Musik" i Mariakyrkan, Sigtuna

Taube, Ett liv i Dikt & Ton

Sång, fiol ev med dragspel

Passar perfekt på resa till Roslagen, Västkusten, Saltsjöbaden etc!

Tonsättare, poet, författare, konstnär, artist, miljökämpe m m. I ord & ton följer vi med på en spännande seglats genom Evert Taubes liv. Några sånger gestaltas sceniskt.

Linnéa Sallay som Fritiof Andersson på Bollnästorget, Skansen

Ackompanjerad av Mysingen under Rolf Bergströms ledning

Musikaliska Praliner

Sång, fiol, piano eller dragspel

Ett härligt blandprogram för sakrala & profana sammanhang.

Berättelsen om Linné

Ladda ner blad här på "Berättelsen om Linné"

À capella sång & fiol

Vi lär känna den färgstarke botanikern Carl von Linné. Han levde ett otroligt fascinerande liv och var en hårt arbetande människa. Föreställningen är full av roliga anekdoter och intressant historik ackompanjerat av sång & fiol. Scenkläder och rekvisita.

”Varmt tack för en härlig stund med ditt fina artisteri och ditt Linnéprogram på Eklundshof. Du är en fantastiskt fin sångerska, artist OCH berättare!!! You are one of a kind!” Emma Tranströmer, Juni 2013

"Berättelsen om Linné", Ovandahls konditori, Uppsala 19/4 2015

Sverige i Folkton

Sång, fiol & dragspel

Medryckande och vackert program där vi lär oss om de folkliga musik-traditionerna i Sverige. Vi lyssnar till våra folkvisor, folkliga skrönor, Evert Taube, låtar från olika landskap, svensk musikal- och filmmusik, t ex Benny Andersson. För en utländsk publik berättar vi mer om våra svenska seder och bruk. Programmet kan presenteras på engelska & tyska. Programmet skapades ursprungligen för en turné i Tyskland 2013.

Dalarna i mitt hjärta

À capella sång & fiol

Ett ljuvligt temaprogram om musiktraditionerna i Dalarna. Vi lär oss mer om vallvisor, dalakoraler, barkbrödslåtar bland mycket annat.

"Dalarna i mitt hjärta", Värdshuset Dala-Husby 2012

En fröjdefull jul

Sång, fiol & accordeon

"I Väntan på en Fröjdefull Jul" bjuder på festlig, vacker & stämningsfull julmusik tillsammans med accordeonisten Tuulikki Bartosik. En konsert i härlig gemenskap med våra mest älskade julsånger, klassiska romanser, evergreens, visor & folkmusik. Därtill några sceniska överraskningar! Programmet hade premiär i december 2014 – två fullbokade kvällar på Musikvalvet Baggen med hög stämning och den fenomenala gästartisten Kerstin Frödin på barockflöjt.

”Tack för en helt underbar kväll!” Gurli Engström

Hip, Hip Hurra!

Sång, fiol & accordeon

En musikalisk confetti för födelsedagar och andra festliga tillfällen. Innehållet skräddarsys efter önskemål.

"Varmt TACK till er båda för en underbar kväll…, det strålade om er. Underhållningen överträffade våra förväntningar med råge, och Peter var både överraskad, glad och rörd!” Sept 2015,

Kathrine och Peter Dornbusch

© Copyright Linnéa Sallay 2012