DAGSTURER

Som Auktoriserad Stockholmsguide & artist erbjuder jag intressanta dagsutflykter runt Stockholm, där en musikalisk upplevelse ingår. Dessa kan förbokas av grupper. Men jag har även vissa datum med restplatser som enskilda kan boka. Läs mer under "Aktuellt".  Mindre och större grupper kan beställa en sedvanlig stadsrundtur med buss eller en guidad vandring i t ex Gamla Stan. Mina guidespråk är svenska, tyska & engelska. Med mig kan man dessutom få en guidad visning av Vasamuseet, Stadshuset, Storkyrkan, Kungl Slottet etc. Kontakta mig gärna för förslag på tur & prisuppgift!

 

Jag producerar kontinuerligt nya dagsturer för grupper – föreningar och företag.
Jag har ett tiotal unika dagsturer som du inte hittar någon annanstans. 
Välkommen att boka valfri tur till eget datum, 
ladda ner mallblad här:

Ragnars Skapelse & Skafferi
Stockholm i Dur & Moll
Gamla Stan – Historia & Musik
Saltsjöbaden & Solsidan
Konst & Musik i Vaxholm  
Drottningholm, Ekebyhovs Slott & Lovö k:a

Kungliga Haga & Operan
Bland Kobbar & Skär (Sandhamn)
Tullgarns Slott, Trosa & Ytterjärna

Stockholm i Dur och Moll

 

"Stockholm i Dur & Moll" 4 dec 2015

Varmt välkommen till en lärorik och spännande rundtur i vår vackra huvudstad. Vi får veta mer om Stockholms rika historia, vi berörs av livsöden under olika århundraden med musiken som tema. Linnéa möter upp oss på morgonen och guidar oss genom de centrala delarna av Stockholm per buss. Turen fortsätter till fots med kort guidad promenad i Gamla Stan. Vi sätter oss till bords för en god lunch i mysig, historisk miljö invid Storkyrkan. Här bjuder Linnéa på en föreställning med sång & fiol där musiken speglar dagens tema. Efter denna spännande dag kommer vi garanterat att se på vår stad med helt nya ögon.

Konst & Musik Vaxholm

En dag i J.A.G Ackes fotspår

Välkommen på en exklusiv dagsutflykt där vi möter Claes Moser – konstexperten känd från Antikrundan på SVT. Han välkomnar oss tillsammans med hustrun Sanna Evers i deras magni­fika K-märkta ”Villa Akleja ” från 1901. Här levde och verkade en av våra stora konstnärer kring förra sekelskiftet – J.A.G.Acke, gift med Zacharias Topelius dotter Eja. Claes delar entusiastiskt med sig av sina kunskaper om Acke och hans samtid. Dagen börjar med att Linnéa ger oss en guidad visning av Stockholms Stadshus smyckat av dåtidens främsta konstnärer – däribland Acke.

Färden går vidare med buss ut till Vaxholm. Här välkomnas vi av Claes och Sanna som bjuder på kaffe, smörgås & kaka. Efter Claes guidning genom Ackes förtrollande värld avrundar Linnéa besöket med en konsert i Ackes ateljé. Därefter beger vi oss ner till Vaxholms Hamn där en välsmakande lunch serveras på första parkett på Vaxholms Hotell & Restaurang – en av skärgårdens pärlor. Heldagsutflykt ca 7-8 tim. Obs att dagen även kan genomföras utan besöket i Stadshuset på morgonen. Kontakta mig för prisuppgift.

Claes Moser berättar om J.A.G Acke i Ackes ateljé   Linnéa Sallay ger konserten "Acke & hans samtid"

Underhållning till fika på förstukvisten                       Fikabordet uppdukat i Ackes matsal

Saltsjöbaden & Solsidan

En personlig dagsutflykt i vacker skärgårdsmiljö med intressant historik om Knut Wallenbergs pärla från 1889 inkl konsert med Linnéa i Uppenbarelsekyrkan. Resan i min hembygd har gått under flera år nu och blivit mycket uppskattad. Den inkluderar en visning av ägarna till Isaac Grünewalds tidigare villa samt lunch inkl kaffe & efterrätt på Plyms Skärgårdskrog på första parkett vid Moranviken. Vi besöker bl a Älgö och Solsidan samt många kulturhistoriska platser och byggnader.

"Tusen tack för ännu en toppenresa med dig, Linnéa. Lärarpensionärerna från Åkersberga tackar och bugar. Du är en PÄRLA!" Ulla-Britt Jönsson, 15 sept 2015

"Tack för en fantastisk dag i Saltsjöbaden. Du är verkligen påläst, kunnig, rolig och underhållande" Gunilla Törnkvist 16 juni 2016

Utsikt från Grünewaldvillan över Grand Hotel & Hotellviken, Saltsjöbaden

 

Ragnars Skapelse

 

Drottningholm & Ekerö

 

Gamla Stan & Musik

 

Bland Kobbar & Skär

 

Tullgarns Slott & Trosa

 

Skokloster & Ekolsund

 

Kungl Haga & Operan

 

Uppsala

En mycket intressant och lärorik dagstur till Uppsala där vi får en stadsrundtur och en guidad visning av domkyrkan med Linnéa som guide. Dagen kan utformas enligt önskemål.

Förslag: 

1. Besök i Gamla Uppsala med Vikingamuséet samt konsert med Linnéa i Gamla Uppsala kyrka

2. Besök i Linnéträdgården alt Linnés Hammarby som kan kombineras med Linnéas sångspel om den store botanikern.

3. Dagen i Uppsala kan även kombineras med ett besök i Sigtuna

Turen till Uppsala kan förbokas av grupper till valfria datum!

 

Gripsholms slott

 

© Copyright Linnéa Sallay 2012