2021  2020  2019  2018  2017  2016  2015  2014  2013  2012  2011

Kalender 2012

2012 – oj vilket intensivt år !!

Januari

Året inleddes med ett mycket roligt och ärofyllt uppdrag i Uppenbarelsekyrkan, Saltsjöbaden. Min egen hemkyrka där jag framträtt så många gånger under åren som solist och där jag för Lions blev den första Alice Babs-stipendiaten 1987. Nu år 2012 engagerad av Lions att både ansvara för innehållet och medverka som solist vid den årliga Trettondagskonserten. Detta tillsammans med baryton Stig Tysklind, pianist Christine Mollvik och organist Jenny Tjärnström Vi bjöd på allt ifrån stämningsfulla julsånger till opera och musikal. Överraskade med att utnyttja kyrkrummet.. Det blev en underbar stämning och arrrangör Marja Alexandersson från Lions fick sedan följande tack-mail:

"…Hallå! Ja sa det i kyrkan men jag måste upprepa det – TACK för en fantastisk konsert!!!!! Vi hade kompisar som aldrig varit på 13-dagskonserten tidigare och som sa att det var den bästa konsert dom varit på – på länge. Och då pratar vi folk som är vana att röra sig. Träffade Sune Carlsson som sa att det här var den bästa 13-dagskonserten hittills!!!! Beundransvärt att klara detta…."

"… Jag lyfter min gamla Lionshatt för att tillsammans med Lotte uttrycka vår uppskattning för den ovanligt förträffliga konsert som Du anordnade! Well done!.."

I januari startade som vanligt repetitionerna med Taubekören, i år hade vi vårt första framträdande ovanligt tidigt, redan 4 februari i Blå Salen ABF-huset i Huddinge. Kul!

Februari – Mars

Alla Hjärtans Kryss blev det sedan 14-15/2 arrangerad av ReseSkaparna där The Diamonds uppträdde vid showen.

I februari satte vi också igång att repetera inför nypremiären av operetten "En Natt i Venedig" av Johann Strauss.  Ett samarbete med "Opera con  Grazia". Denna uppsättning har vi gjort tidigare år på olika platser över Sverige, det är verkligen härlig musik och en rolig, rörig handling som sig bör:-) Vi som medverkade denna omgång var: Peter Tornborg, Eva Magnusson, Fernando Concha, Björn Sjögren, Claes Vogel. Jag själv sjöng rollen som Ciboletta! Vid pianot Julien Matei och cellist Aigars Dzelvitis. Premiären ägde rum 1 mars i Årsta Folkets Hus, totalt 6 föreställningar.

April

Efter ett par framträdanden i Spånga Församling och Bromma församling så var det dags för årets första stora satsning, min egen idé och produktion: "Salta Böner & En Doft av Hav" i samarbete med accordeonist Åsa Arvidsson, konstnär Mats Hollstrand och Nikos Café & Galleri. Mats ställde ut sina underbara tavlor med skärgårdsmotiv men även sina ikoner – därav titeln. Åsa & jag bjöd på musik i två akter inspirerade av Mats konst. Till detta serverade den härliga grekiska familjen Michailos underbart god mat. Premiär 14 april,  vilken succé, fullbokat med väntelista!! Samma sak nästa dag 15 april! Vi beslutar om extra datum men får inte ihop våra kalendrar förrän i juni…

Våren fortsätter med konserter och framträdanden i en strid ström! Alltifrån underhållning på vårdboenden till kyrkor & församlingar, sång & fiol vid förrättningar, privata fester..flera tillsammans med Åsa Arvidsson på dragspel. Extra roligt är att framträda som solist i Bollmoradalens kyrka under ledning av Carin Horovitz tillsammans med kyrkokören – vid deras Vårkonsert med titeln "Sånger om Kärlek". Vid pianot Jan-Erik Sandvik!!

Maj

Dagen efter Vårkonserten reser jag till Oslo på Operaresa som guide och artist. Jag presenterar operan Aida och tonsättaren Verdi. När hann jag förbereda denna resa? Undrar jag så här i efterhand..  Vid hemkomsten uppträder jag i Kyrkvillan i Enskede församling och åker direkt därifrån ut till Bromma församling för en andakt tillsammans med organist Lars Lodin. Det är verkligen roligt med mitt samarbete med Lars. Det blir flera andakter under våren ute på vårdboenden inom församlingen.

Under tiden fortsätter förstås repetitionerna varje måndag kväll med Taubekören och den 9 maj ger vi vår årliga vårkonsert i Mariakyrkan/Skogås. Här brukar vi alltid presentera några av mina nya arr för kören samt övrigt nytt. Alltid lika spännande att se hur det sitter och det gick ju bra i år igen! Dessa konserter är alltid mycket välbesökta och inleds med mysig fika. På dragspel alltid lika positive och flinke Rolf Bergström! Älskar vårt samarbete!

Och vi gör snart om programmet ute på Nacka Senior Center veckan efter. En toppenkonsert blir det härute!

Men någon dag innan har jag hunnit ut till Saltsjöbaden med Jan-Erik Sandvik där PRO firar 50 år – stor fest!! Och underhållningen är viktig! Det blir mycket lyckat och vi hamnar förstås i PRO's medlemstidning över hela landet..

I samma veva gör Rita Saxmark, jag och Jan-Erik (The Diamonds!) ett väldigt uppskattat framträdande i exklusiv hemmiljö för en väldigt entusiastisk publik.

Under tiden förbereder jag min guideresa upp till Hälsingland – förbokad av slutet sällskap.Vi besöker vackra Hälsingegårdar, får intressanta visningar av lokalguider, njuter av god mat och vacker natur. Jag underhåller med sång & fiol och berättar om Hälsinglands kulturhistoria.

Maj börjar lida mot sitt slut och Åsa och jag gör en härlig utflykt ut till en ö utanför Norrtälje där man bokat oss för Bröllopsunderhållning. Solen strålar och så gör brudparet och alla gäster. Vår underhållning uppskattas! Sista maj hinner Åsa o jag även med ett framträdande för en förening från Enköping som önskat underhållning till sitt fika-stop i Stockholm. Direkt efter detta gig blir det genrep med Taubekören inför vårt framträdande vid Skärgårdsmässan den 2 juni. Skitväder rent ut sagt vid Skärgårdsmässan, men det gör att vår konsert går extra bra:-) För vi får nämligen uppträda inne i Vasahallen med härlig akustik och vi gör en kanonkonsert!! Jag leder bandet Mysingen med deras kapellmästare Rolf Bergström. Trubadur Tomas Edström medverkar som solist i några nummer.

Juni

Dagen efter ger Åsa och jag vår sista "Salta Böner & En Doft av Hav" – fullbokat även denna gång, trots nästan 2 månader sedan premiären. Några röster ur publiken:

”Ni förmedlar verkligen sång och musik direkt ur hjärtat och det går rakt in! Hoppas ni orkar fortsätta länge än och glädja människor! Tavlorna talade ju också ett spännande språk och ni lyckades också förmedla deras budskap. Fint!” / Kram Ulla Öberg

"Tack för en härlig stund med Salta Böner, vilken röst du har!" Fantastiskt! / Hälsar Ingalill

"Ett särskilt plus för de inledande Taubenumren – frejdigt, roligt och medryckande, Absolut topp däremot var din tolkning av sången till månen. Finstämt, rörande och vackert…..” / Lars H Eriksson

ÄNTLIGEN lite pust-tid, som ägnas åt familj och rep inför kommande evenemang.

12 juni blir något alldeles speciellt… Ett heldags-event ute på Briggen Tre Kronor tillsammans med dragspelare Rolf Bergström. På uppdrag av ett av våra stora försäkringsbolag. Helt fantastiskt strålande väder! Vi uppträder uppe på däck i omgångar, och senare nere i matsalen i samband med middagen. Det blir Taube, visor, folkmusik, musikal, filmmusik etc

Ohoj Linnéa! Stort tack själv för att du tog mig till havet! Du var resans stora ljuspunkt till allas glädje och förnöjsamhet. Vilken härlig fläkt av sång och musik du är. Rolf

Ytterligare lite pust-tid p g a att jag ställer in ett stort uppdrag som guide/underhållare till Västkusten. Föreningen blir väldigt besviken, men jag har kört för hårt och MÅSTE ta det lugnt!! Stort tack till fantastiska kollegan, sångaren Teddy Lundberg som hoppar in!

Kan istället koncentrera mig på det nyupptagna samarbetet med gitarrist Olle Danielsson. Vi har fått ett uppdrag som vi repar inför.Ett underbart bröllop i Swedenborgska Lusthuset på Skansen den 29 juni. Brudparet tågade genom hela Rosenträdgården till Jämtlands Brudmarsch. Deras önskemål inkluderade också ”I Folkviseton” och Carol Kings ”You’ve got a friend”. Efter vigseln bjöd vi på underhållning till champagnen ute i trädgården. Brudparet skriver:

"Vi njuter fortfarande! Du skall se bilderna på både jonas och mig fångade när vi lyssnar på er vackra sång och musik…ögonen är vätskefyllda och minerna är glada. de strålar av värmen ni skänkte oss! tack för det, många kramar till er båda" Lena Melander

Juli

Eller ja hur mycket pust blev det egentligen.. repar ju samtidigt inför sommarkonserterna med den framstående organisten Mathias Kjellgren som dessutom är en helt fantastisk pianist med talang inom jazz och improvisation. Känner mig otroligt glad, tänk att han vill samarbeta med mig!! Det blir två olika typer av program, för såväl profan som sakral miljö! Vi inleder med den profana varianten "Om Sommaren Sköna" vid en konsert på Farsta Gård i början på juli. Detta program gör vi även ute på Sillvik för en mycket entusiastisk publik!

Arrangör Bengt Gustafsson skriver:

"Tack för en jättefin konsert!

Du märkte på publiken att dom var väldigt nöjda.

Jag tyckte ni var fantastiska!"

Vårt sakrala program "Himla Skön Musik" gör Mathias och jag i bl a Bromma kyrka, Trollbäckens kyrka och Mariakyrkan i Sigtuna.I Sigtuna gamla klosterkyrka blev stämningen magisk med applåder som aldrig ville sluta, extranummer!Konserten i Bromma kyrka blev den mest välbesökta hittills i deras sommarserie och finalen i Trollbäcken satte publikrekord, närmare 100 pers och nästintill euforisk stämning,ovationer och en publik som föredrog extranummer framför fikat med hembakt som väntade:-)

Den 8 juli var det premiär för mitt samarbete med riksspelman och dalkullan Maria Hulthén (som även suttit i Filharmonin en massa år.) Detta i samband med min årliga resa till Dalarna.Vi gav en mycket uppskattad konsert i Hedemora kyrka för två busslaster från Stockholm. Dessa har vi också guidat under två dagar och lotsat till Dalhalla och konserten med Malena Ernman. Samarbetet med Maria gav mersmak!!

Innan juli går till ända så har det även blivit en härlig sommarkonsert med Åsa Arvidsson på dragspel i trädgårdscafét hos Enskede församling. Men även en knökfull Lada på Farsta Gård vid Taubekörens årliga konsert där. På dragspel Rolf Bergström. Ladan fullkomligt kokar av hög stämning, och de besökare som ej fått plats sitter utanför på gården. Jag hoppar ut mellan varven så även de ska känna sig delaktiga.
 
Juli avslutas med full fokus på Taubekören då vår turné till Västkusten går av stapeln. 45 sångglada själar att få umgås och jobba med. Så otroligt roligt och spännande!! Vi framträder vid spelmansstämman i Bräcke, vid musikgudstjänsten i Klädesholmens kyrka på Tjörn, men den stora konserten blir i Stenkyrka kyrka på Tjörn. Programmet heter "Inbjudan till Bohuslän". Även här med vår underbare dragspelare Rolf Bergström. Vilket fantastiskt mottagande! Vår största publik hittills: runt 360 pers som gav oss stående ovationer. Själv ledde jag kören, sjöng solo, spelade fiol. Känner mig överväldigad och rörd över att Västkustborna – som kan sin Taube – gav mig så många lovord för alla mina arrangemang framtagna unikt för Taubekören.
 
Augusti
 
ÄNTLIGEN LITE SEMESTER!! Som i och för sig mest innebär att ta hand om en massa praktiskt som blivit liggande… Frilansarans dilemma… Kalendern ser tom ut… men verkligheten är en annan…
 
I mitten på augusti är det dags för Taubekören igen med den årliga konserten på Skansen inom ramen för Taubedagen. Denna gång på Sollidenscenen, jag leder kören och bandet Mysingen med bl a Rolf Bergström och Jann "Bumba" Lindqvist). På scenen dessutom Danderyds Blåsorkester och Bosse Larsson. En storpublik på 3.000! Vi njuter samtidigt av Kajsa-Stina Åkerströms och Lasse Tennanders underbara tolkningar av Everts vispoesi.

"Hej Linnéa och tack! Din närvaro betyder allt. Grattis kören som har dig! Rolf"

"Hej Linnéa, Du har stor del i att det blev en sådan fin dag. Du och kören var helt strålande.

Hälsningar Karl-Gunnar (Roth, Ordf i Taubesällskapet)"

"…Du och kören satte verkligen färg på Sollidenscenen. Ni var sååå bra!..

Tomas Edström (vice ordförande i Taubesällskapet)

I samma veva sticker jag emellan med underhållning vid Garden Party ute på Djurgården..
 
Mot slutet av augusti blir det i alla fall några riktiga semesterdagar i samband med en konsert jag gör i Skålleruds kyrka i Dalsland. Underbar kyrka, härlig kantor Elisabette Emanuelsson! 

 

 

September

Lugn start av september, perfekt att komma ifatt! En privat resa till släktingarna i Tyskland blir det också, men naturligtvis med underhållning vid festen.

Hösten fortsätter sedan i samma intensiva tempo som våren och sommaren… Terminsstart med Taubekören, nya arr inkl planering som ska presenteras…

Oktober

The Diamonds sätter igång med nya projektet Musik Salonger på  Stockholms Odd  Fellow hus. Spännande och nytt samarbete med pianist Carina E Nilsson för Rita och mig. Tre salonger blir det under hösten på olika teman. ("Musikal & Filmens Värld, "Opera-lätt & Operett" samt "Folkmusik, visor & en skön bris av Jazz!") – Bäckströmska Salongen blir knökfull alla tre tillfällen!!

"Tack både du och Rita för ännu en strålande föreställning. Jag beundrar särskilt denna mångsidighet i låtvalen och changrerna- det är som en rapsodi genom livet, sånt jag hört och sånt jag inte visste att jag hört tidigare, om du förstår. Det tar fram många känslor. Era härliga röster, era dramatiska och komiska uttryck, det teatraliska ,så inkännande och närvarande. Det är bara att uppleva, tiden flyger iväg och jag längtade ingenstans än just där jag befann mig, hos er." Tony Reuterstrand

"Din tolkning av “ Balladen om Blue Bird” var den bästa jag hört! Så gripande, satt kvar i mig hela kvällen." Margareta Hök

"Den allvarliga Taube-visan om briggen gjorde du enastående, man ryser" Maria Kroon

Tack vare vårt fina samarbete med Odd Fellow huset så blir det fler tillfällen till underhållning under hela hösten i olika sammanhang, både med Diamonds och på egen hand.

Diamonds och Carina E Nilsson fortsätter sitt fina samarbete och uppträder bl a i Rågsveds Folkets Hus
 
Oktober-November
 
Uppträder också med min egen föreställning "Tuff Brud i Lyxförpackning" för flera föreningar under hösten  tillsammans med Carina. Men åker också runt i församlingar med mitt solo-program "Sprudlande Tongångar". Tar upp tidigare samarbete med pianist Karin Haglund. Så roligt med alla dessa begåvade och fina musiker!!
 
Producerar min egen dagsresa där jag guidar min hembygd Saltsjöbaden/Solsidan och ger konsert i Uppenbarelsekyrkan i Saltsjöbaden. Ett par avgångar under hösten med fulla bussar. Kul!!
 
En av höstens höjdpunkter blir mina två konserter tillsammans med Taubekören på Millesgården inom ramen för Astri & Everts utställning. Helt fantastiskt, vilken respons!

I oktober har vi körhelg och jag jobbar intensivt med kören under två dagar på Ersta Konferens. Roligt har vi!! Målet är att göra bra ifrån oss vid körens stora Höstkonsert i november. i ABF-huset/Huddinge. Det gör vi också tack vare en hel extra rep

November – December

Ryktet hade tydligen spritt sig om körens framgångar så biljetterna såldes snabbt slut och många fick tyvärr vända i dörren, över 200 pax alltså, publikrekord!!

Vid sidan om alla konserter och framträdanden i november så börjar Rita och jag att producera Diamonds Julcabaré i samarbete med Stockholms Odd Fellow-hus. EN SAGOLIK JUL där vi välkomnar runt 200 av våra vänner till en fantastisk julfest, med mat, underhållning i två akter. Gästartist är Fernando Concha. Pianist vår egen kapellmästare: Jan-Erik Sandvik.

VILKEN UNDERBAR AVSLUTNING PÅ ETT INTENSIVT OCH HÄNDELSERIKT ÅR!! STORT TACK TILL ALLA VÄNNER SOM FÖLJER MIG OCH MINA KOLLEGOR, STORT TACK TILL ALLA MEDMUSIKANTER OCH ARRANGÖRER!!

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

© Copyright Linnéa Sallay 2012