MUSIKRESOR

Varje år engageras jag som musikkunnig guide vid Opera- och Musikresor. Dessa går till operahus och festivaler i Skandinavien samt övriga Europa. Jag har ett nära samarbete med ReseSkaparna Event & Resor sedan 2001, men anlitas även av andra arrangörer. Till kunderna hör företag, föreningar och grupper av olika slag. Mina gäster får en omsorgsfull genomgång av tonsättare & verk samtidigt som jag guidar färdväg, resmål och övriga sevärdheter. Jag har guidat de flesta landskap i Sverige och bjuder ofta på en konsert.

Anders Hanser & Dalarna 

20/5 – 24/5 2019 
26/8 – 30/8 2019

En helt unik resa till Dalarna tillsammans med den legendariske fotografen Anders Hanser och artisten/guiden Linnéa Sallay. Vi bor på Klockargården i Tällberg och gör dagliga utflykter kombinerat med visningar av Anders egna filmer. Resan har blivit en succé under 2017 och 2018.

Här kan du läsa mer:
https://www.historiskaresor.se/resor/kultur/Dalarna-med-Anders-Hanser/

Bokning/Info: Historiska Resor, 08-545 95 200

 

Savonlinna Operafestival

17-21/7 2019

Vi ser Verdis Opera "Rigoletto".
Linnéa Sallay guidar & underhåller.
Resan är bokad av förening men restplatser kan finnas för individuella resenärer.
Här kan du läsa mer:
https://reseskaparna.se/resor/savonlinna-operafestival/
Bokas hos ReseSkaparna Event & Resor 08-94 40 40, info@reseskaparna.se

Konst & Opera Oslo

Detta är en personlig favorit bland ReseSkaparnas kulturresor!

På väg till Oslo får mina gäster en intressant introduktion till tonsättare och verk. Vi besöker Rackstad Konstmuseum utanför Arvika och får veta mer om konstnärskolonin som verkade här kring förra sekelskiftet med centralgestalten Gustaf Fjaestad. I Oslo gör vi en stadsrundtur med lokalguide och besöker bl a den berömda Vigelandsparken samt Nationalgalleriet med Edvard Munch. Vi får även en spännande visning av det nya operahuset i Oslo – en fantastisk arkitektonisk skapelse! På hemvägen besöker vi Lars Lerins fina museum i Karlstad. Lerin räknas till en av Nordens främsta akvarellister, under senare år även känd från olika TV-program.  

OD Vårkonsert

En dagsutflykt till Uppsala. Vi lyssnar till Orphei Drängars traditionella vårkonsert men inleder besöket med en guidad rundtur samt ett besök i den vackra Domkyrkan. I anslutning till lunchen ger jag mitt sångspel ”Berättelsen om Linné” – om vår färgstarke botanist på 1700-talet Carl von Linné, en av våra största vetenskapsmän genom tiderna. En rik dag som bjuder på två konserter, intressant historik och god mat!

Grupper är välkomna att boka denna utflykt till valfritt datum. Orphei Drängar ger årligen flera uppskattade konserter. Men en resa till Uppsala kan med fördel även planeras utan OD och kombineras med besök i t ex Gamla Uppsala, Linnéträdgården alt Linnés Hammarby eller Sigtuna.

Dalhalla & Dalarna

Grupper kan alltid låta skräddarsy en resa med mig till Dalarna. Detta landskap har otroligt mycket att erbjuda när det gäller kultur, musik & folkliga traditioner. Jag har guidat Dalarna under 15 års tid och bjuder alltid på en extra konsert med sång & fiol. Kontakta mig eller ReseSkaparna, Tel 08-94 40 40, för förslag.

De årliga musikresorna till Dalhalla är alltid mycket uppskattade och blir ofta snabbt fullbokade! Det storslagna kalkbrottet räknas till en av världens bästa amfiteatrar och bjuder på en magisk upplevelse. På väg till Dalarna presenterar jag aktuellt musikverk och tonsättare så att vi känner oss väl förberedda när kvällens föreställning börjar.

Juli 2015 Operaresa till Dalhalla

"Har varit med ReseSkaparna på en fantastisk resa till Dalhalla och fått uppleva vår världsberömda Nina Stemme i operan Turandot! Men ännu mera imponerad är vi över vår kära reseledare Linnéa Sallay som bokstavligen har fyllt och förgyllt 2 hela dagar med sång/spel och upplevelser utöver det vanliga – och hennes berättarkonst slår allt!!!” Thorny Einarsdatter Dabrowski

”Linnéas proffsiga, kunniga och varma sätt att ta hand om resenärerna överträffade det mesta jag varit med om i den vägen. Att hon dessutom är mezzosopran och underhöll oss med vacker sång och härligt fiolspel gjorde resan än behagligare.” Loulou och Tore Eriksson

"Kära Linnéa! TACK för en underbar tur till Dalhalla!! Du är en så otroligt fin guide (mer än det!) – du utstrålar enorm glädje och inspiration. jag var helt imponerad av dina kunskaper i litteratur- och musikhistoria!! WOW. Lite skvaller var ju även det jättekul!! STOR KRAM och TACK!!!" Ewa Olofsdotter Degerstedt, Aukt Stockholmsguide

© Copyright Linnéa Sallay 2012